HTML

Okosszemüveg Blog

Okosszemüveg infók, hírek, és minden ami ide kapcsolódik, például a Google okosszemüvege, a Google Glass

Friss topikok

Akár már most is vehetsz Google Glass-t!

2014.01.23. 23:47 okosszemuveg blog

A Google Glass hivatalosan még nem érhető el, és a tesztverziót, azaz az Explorer Edition-t is csak az USA-ban lehetett beszerezni. Persze korlátozott darabszámban, és így is egy komolyabb összeget kellet kiadni érte, pontosan 1500 dollárt.

glass.jpg

A hivatalos megjelenés valamikor 2014-ben várható, de ez még mindig csak Amerikában, tehát hazánkban reménytelennek tűnhet ennek az új kütyünek a beszerzése. De mégsem az!

Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás ár google glass ár

Vezetés közben Google Glass-t viselt, megbüntették

2014.01.20. 23:46 okosszemuveg blog

A Google Glass-nak nem csak pozitív hatásai vannak, és egyre több incidenst szül az új eszköz. Az egyik ilyen eset az volt, amikor a rendőrök azért büntettek meg egy nőt, mert vezetés közben okosszemüveget viselet. A megbírságolt nő persze nem hagyta annyiba a dolgot, és nem rég feljelentést tett az ügyben. Ez a per precedens értékű lehet, mivel nem volt még hasonló, és így sokan várják érdeklődve a kimenetelt. Egyébként komoly vita övezi a vezetés és az okosszemüveg kapcsolatát. A hatóságok általában azzal érvelnek, hogy ez elvonja a vezető figyelmét, és így ők a tiltás felé hajlanak. Több európai országban is volt már erről szó, annak ellenére, hogy az eszköz hivatalosan még csak az Egyesült Államokban elérhető, és ez egy darabig így is marad jó eséllyel.

glass-vezetes.jpg

Szólj hozzá!

Google Glass teszt

2013.10.12. 20:31 okosszemuveg blog

Megjelent egy nagyon jó kis videó, amiben letesztelik a Google Glass első kiadását, azaz az Explorer Edition-t. A teszt igen részletes, és sok hasznos és érdekes információ hangzik el benne a Google okosszemüvegéről. Sajnos angol nyelvű, így nem árt hozzá a nyelvtudás, de azért enélkül is érdemes megnézni. Jó videózást!

Szólj hozzá!

Rövid a Glass üzemideje, de van megoldás!

2013.08.21. 20:39 okosszemuveg blog

Sajnos az akkumulátorok fejlődése kevésbé gyors a többi hardvereszközhöz képest, ezért sok okos kütyünek a legfőbb baja a rövid üzemidő. Így van ez az okostelefonoknál, a táblagépeknél, és még az okos szemüvegeknél is.

A Google állítása szerint a Glass nagyjából egy nap működésre képes egyetlen feltöltéssel, ami azért tényleg nem túl sok. Ennek legfőbb oka az 570mAh kapacitású akkumulátor, aminél nagyobbat sajnos nem tudott a gyártó a készülékbe préselni.

PWRGlass.jpg

Most azonban megjelent egy új fejlesztés PWRGlass néven, ami a Google okosszemüveg akkuidejét hivatott megnövelni, akár a többszörösére is. Az eszköz egy 2000mAh-s akkumulátort tartalmaz, amit microUSB-n keresztül tudunk csatlakoztatni.

Szólj hozzá!

Google Glass szimulátor

2013.08.11. 12:27 okosszemuveg blog

Ez a szimulátor tulajdonképpen egy weboldal, ami segít azoknak, akik még nem rendelkeznek okosszemüveggel, de szeretnének tudni, hogy milyen is egy ilyen eszköznek a viselése. A fejlesztőknek is egy jó lehetőség ez, mivel létrehozhatnak egy sablont, amely tökéletes kiindulópont lehet egy okosszemüveg alkalmazáshoz.

glass szimulator.jpg

A szimulátor segítségével a felhasználók könnyen feltölthetnek képeket és kiválaszthatják a számukra szimpatikus sablont, melyet bárki könnyen testre szabhat. Az elkészült sablonnak köszönhetően olyan, mintha mi magunk viselnénk az okosszemüveget.

A szimulátor itt érhető el: link

Szólj hozzá!

Mire használható a Google Glass

2013.08.09. 12:03 okosszemuveg blog

A Google okosszemüvege egy forradalmian új fejlesztés. Sokak szerint ez lesz a következő lépcsőfok az okostelefonok és a táblagépek után.

8759961868_bd6c66f718_b.jpg

A Google Glass valójában egy kisméretű Androidos számítógép, ami egy szemüvegbe van építve. A kijelző szerepét egy mini projektor tölti be, ami egy prizma segítségével a szemünk elé tárja mindazt amit látni szeretnénk. A legjobb az egészben, hogy ez nem zavarja a látást és nem takar ki semmit a látótérből. Olyan az egész mint például a Vasemberben, A Google szerint olyan ez mintha egy nagyobb tévét néznénk több méter távolságból.

Azért is jó ez a szemüveges megoldás, mivel így az eszközt úgy használhatjuk a hangutasítások révén, hogy közben mindét kezünk szabad. De mire is tudjuk használni? Nagyon sokf funkciója van a Google Glass-nak és ezek folyamatosan bővülnek. Használhatjuk például navigációra, telefonhívásokra, sms küldésre-fogadásra, email-ek olvasására és küldésére. Kamerát is kapott ez az okosszemüveg, így akár fotókat vagy videókat is készíthetünk, és ezeket azonnal meg is oszthatjuk az ismerőseinkkel.

Az android rendszer révén pedig a lehetőségek száma korlátlan, és csak a fejlesztők kreativitásán múlik, hogy mikre lesz képes a későbbiekben ez az eszköz.

Szólj hozzá!

Honnan indult a Google okosszemüvege?

2013.08.09. 11:52 okosszemuveg blog

A Project Glass, vagy közismertebb nevén Google Glass egy kutatási és fejlesztési program, melyet azzal a céllal hoztak létre, hogy kifejlesszenek egy kibővített valóságot megjelenítő fejre illeszthető kijelzőt (HMD-head-mounted display). A Project Glass szemüveg az okostelefonok kijelzőjén megjelenő adatokhoz és ikonokhoz hasonlóan jeleníti meg a különböző információkat. Az eszköz hangvezérléssel működik, nincs szükség kézi irányításra, valamint képes kapcsolódni az internethez is. Az Android operációs rendszert futtató szemüveg számos funkcióval bír és minimalista stílusú (egy vékony alumínium keretből áll, két orrnyeregvédővel ellátva).

A Project Glasst a Google X Lab-ben fejlesztették ki, ahol a vezető nélküli autókat is fejlesztik. A projektről először Babak Parviz elektromérnök adott hírt a Google+-on, aki szintén dolgozott azon, hogy hogyan lehet beilleszteni képernyőt kontaktlencsékbe. A Google szabadalmaztatta a Project Glass technológiát. Thad Starner a project vezető technikai menedzsere.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Google_Glass

Szólj hozzá!