HTML

Okosszemüveg Blog

Okosszemüveg infók, hírek, és minden ami ide kapcsolódik, például a Google okosszemüvege, a Google Glass

Friss topikok

Mire használható a Google Glass

2013.08.09. 12:03 okosszemuveg blog

A Google okosszemüvege egy forradalmian új fejlesztés. Sokak szerint ez lesz a következő lépcsőfok az okostelefonok és a táblagépek után.

8759961868_bd6c66f718_b.jpg

A Google Glass valójában egy kisméretű Androidos számítógép, ami egy szemüvegbe van építve. A kijelző szerepét egy mini projektor tölti be, ami egy prizma segítségével a szemünk elé tárja mindazt amit látni szeretnénk. A legjobb az egészben, hogy ez nem zavarja a látást és nem takar ki semmit a látótérből. Olyan az egész mint például a Vasemberben, A Google szerint olyan ez mintha egy nagyobb tévét néznénk több méter távolságból.

Azért is jó ez a szemüveges megoldás, mivel így az eszközt úgy használhatjuk a hangutasítások révén, hogy közben mindét kezünk szabad. De mire is tudjuk használni? Nagyon sokf funkciója van a Google Glass-nak és ezek folyamatosan bővülnek. Használhatjuk például navigációra, telefonhívásokra, sms küldésre-fogadásra, email-ek olvasására és küldésére. Kamerát is kapott ez az okosszemüveg, így akár fotókat vagy videókat is készíthetünk, és ezeket azonnal meg is oszthatjuk az ismerőseinkkel.

Az android rendszer révén pedig a lehetőségek száma korlátlan, és csak a fejlesztők kreativitásán múlik, hogy mikre lesz képes a későbbiekben ez az eszköz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okosszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr305453559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása