HTML

Okosszemüveg Blog

Okosszemüveg infók, hírek, és minden ami ide kapcsolódik, például a Google okosszemüvege, a Google Glass

Friss topikok

Honnan indult a Google okosszemüvege?

2013.08.09. 11:52 okosszemuveg blog

A Project Glass, vagy közismertebb nevén Google Glass egy kutatási és fejlesztési program, melyet azzal a céllal hoztak létre, hogy kifejlesszenek egy kibővített valóságot megjelenítő fejre illeszthető kijelzőt (HMD-head-mounted display). A Project Glass szemüveg az okostelefonok kijelzőjén megjelenő adatokhoz és ikonokhoz hasonlóan jeleníti meg a különböző információkat. Az eszköz hangvezérléssel működik, nincs szükség kézi irányításra, valamint képes kapcsolódni az internethez is. Az Android operációs rendszert futtató szemüveg számos funkcióval bír és minimalista stílusú (egy vékony alumínium keretből áll, két orrnyeregvédővel ellátva).

A Project Glasst a Google X Lab-ben fejlesztették ki, ahol a vezető nélküli autókat is fejlesztik. A projektről először Babak Parviz elektromérnök adott hírt a Google+-on, aki szintén dolgozott azon, hogy hogyan lehet beilleszteni képernyőt kontaktlencsékbe. A Google szabadalmaztatta a Project Glass technológiát. Thad Starner a project vezető technikai menedzsere.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Google_Glass

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okosszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr745453556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása